tisdag 21 februari 2012

En kväll på gymmet


Semesterkänslan dröjer sig kvar med ett ganska planlöst styrkepass på gymmet ikväll. Jag och Patzy hade planer på att mosa rumpa och att svinga oss i chinsräcket. Båda är normalt sett ganska strukturerade gym- och träningsprofiler (du ser mig i princip aldrig på gymmet utan ett hopknåpat och genomtänkt träningsprogram i handen). Men den här gången verkade båda ha förlitat sig lite för mycket på den andre och båda sa efter uppvärmningen jaha vad gör vi nu då. Dagens pass blev mest att hinna med att prata ikapp och testa nya grejer som man inte velat testa ensam. Ganska skönt med sådana träningspass ibland också. Särskilt när man behöver en mjukstart till vardagen (big time).  Dock gick vi ut ganska hårt med knäböj som första övning och jag lyckades sträcka mig i första setet. Smidigt! Man kunde tro att vi aldrig besökt ett gym förut. Men jag är ju lite av en expert på skador ...

Förutom det setet skramlade vi i alla fall ihop följande åt våra muskler
  • Framsida och baksida lår i maskin. Det var bara isolerade eller lätta övningar som funkade med min nya sträckning. Jag ville röra på den och hålla den varm under passet men det var kul för framsida lår gick att safta på i rejält utan att anstränga den när jag körde i maskin.
  • Utfall med kettlebell ovanför huvudet
  • Axelmördaren -
  • Chins
  • Ett gäng med fuksvarianten av knees to elbows
  • Ett gäng situps på en bosuboll
  • Några "skalbaggar" - också mage
  • En planka
Vi gick och lyfte och drog i diverse andra saker också men det var inget som direkt kunde räknas. Med ett sträckt baksida lår tycker jag ändå att jag fick ihop ett helt ok pass som start efter semestern. Firade med banan och vaniljshake efteråt. Smaskens!

På söndag innan träningen i sandlådan blir det nya och helt andra tag. Då ska Patzy komponera ett pass för överkroppen åt oss. Det kommer garanterat bli chins och säkert flera enskilda övningar för bröst och axlar också. Ser fram emot det eftersom Patzy är en tjej som vet hur man tar i på gymmet! Nästa gång blir det min tur att bestämma - då vill jag att benen ska vara igång igen...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men det där med gummiband var BÄSTA grejjen, vi kommer kunna köra utan banden innan sommaren. Garanterat!

Erika sa...

Vad gör vi nu kör vi!

LinaTriathlet sa...

Ibland är det skönt att gå till gymmet utan något strukturerat pass, göra lite vad man känner för, prova på lite nya grejer.

Tack för din kommentar! Jaa det är ju faktiskt bara feb! :)

Marliina sa...

Är det du som hänger där på bilden?