måndag 17 oktober 2011

#spinning #fail

Racern hänger på väggen (i alla fall mentalt - jag ska bara fixa grejerna som behövs till det först) men cykelsuget är lika starkt som vanligt. Att riva av 60 minuter spinning intensiv för Adam Andreasson skulle bli den optimala måndagskvällen. Att cykla hela vägen in i kaklet med fantastisk musik och grym pepp hela vägen. Jag är rätt sugen på att öka på min kondition just nu ska tilläggas. I väntan på att passet ska dra igång ser jag en något äldre och grövre man än Adam ställa sig och vänta bredvid mig. Han är misstänkt lik en annan spinninginstruktör. Mina farhågor visade sig stämma. Jag skiter i att namnge honom för det känns bara taskigt men jag har spinnat för honom förut och mindes i alla fall passet som jobbigt vilket på nåt sätt kändes som huvudsaken om man inte kan garanteras allt. Och hans pass brukar vara väldigt fullbokade.

Vi hoppar upp på cyklarna och mannen meddelar att intensiv ska man bara köra om man vill ge ALLT. Har man inte laddat med lasagne kommer man få problem och nu åker vi. Lät ju lovande tänkte jag. Sen cyklade jag ett av mina tråkigaste spinningpass någonsin. Efter uppvärmningen stod vi upp mellan 10-15 minuter till samma, ganska tråkiga låt. Min ländrygg protesterade och hjärnan var uttråkad. On and on and on. Efter vad som kändes som en evighet kör vi äntligen en intervall. Man tror hela tiden att Sash ska dra igång men det är bara en teaser och samma tråkiga musik fortsätter. Jag menar, alla kan cykla till Sash. Det är nästan som publikfrieri men varför göra det enkelt för sig. Så där fortsätter det. Det är oklart hur långa intervallerna är eller hur många dom är, hur länge vi ska stå o nöta i trean eller vad som händer sen. Lika med svårcyklat. Ibland andas vi i tvåan lite när han mannen verkar känna för det. Det är absolut inte tillräckligt jobbigt. Till saken hör att han egentligen kör medelpass men "ganska tuffa sådana fast att man inte ska". Han ska nog gå på Adam eller Malins pass (torsdagar kl 18) istället och ändra sin spinningbild lite.

Jag åt broccolisoppa till lunch och det gick enkelt att spinna på. Dubbla avsnitt MadMen i soffan under kvällen och nånting känns det i alla fall som att jag har gjort!

Det krävs lite mer underhållning med den här utsikten jämfört med den nedan!
Färingsö i slutet på maj. Taget från min racer. Ingen musik i öronen. Ge mig!

1 kommentar:

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Trist! Jag som inte är så spinning-van lär väl också börja märka skillnad på olika ledare nu när vintern kommer och det är dags att börja gå lite oftare. Du får tipsa mig om bra pass :) Att Adam är bra vet jag i alla fall, han håller ju i våra SPIF-spinningar :)

Tänkte också passa på att fråga dig hur det funkar på DuCalme. Om man inte är medlem utan vill gå dit "spontant", brukar man behöva vara där väldigt tidigt för att få plats? Perfection är ju bra, för där kan man boka oavsett om man är medlem eller inte. Men skulle vilja testa DuCalme, alla bloggare verkar överens om att det är bättre :)