måndag 31 oktober 2011

Smoothie-middag!

Läser var och varannan dag om kreativa smoothisar som olika träningsbloggare slänger ihop med alla goda och spännande ingredienser som de bara råkar (?)  ha hemma. Jag tänker alltid att jag ska testa alla dessa smoothiear men hittills har jag hållit mig till min egen specialare med bär, banan, yoghurt, havregryn, linfrön och ägg på morgonen eller möjligtvis till mellis. Ikväll tänkte jag testa nån grön variant. Hade både avokado och spenat hemma och googlade olika recept. Till slut blev det en helt egen variant som var oväntat god!


En banan
En avokado
Lagom många hallon och blåbär
En skvätt naturell yoghurt
En rejäl näve spenat
En tsk smoothiemix från René Voltaire (hampaprotein, spirulina, acai mm)
En skvätt Tropicana Red Berries (lite rädd för spenat och alger i samma smoothie...)

Smoothien blev verkligen mjuk och krämig (tack avokado!) och jag kommer absolut att blanda de här och liknande grejer tillsammans igen. Det enda jag saknade var en lite mer distinkt smak av något. Kanske mer hallon nästa gång och mindre blåbär? Oavsett, rekommenderas! När jag ändå var igång gjorde jag en efterrättsmoothie också. Svårt att misslyckas med! Släng några hallon på toppen också

Färsk mango
Två kiwisar
Lite kokosmjölk
Lite vanlig mjölk
Riven kokos

7 kommentarer:

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Lät väldigt gott!:)

Har du förresten tips på vilken/vilka yogaledare man ska gå hos på DuCalme? Vill minnas att du skrivit något om det...

Erika sa...

Kim Melander är bäst! Hon brukar ha på tisdagar kl 18 och om det är måndagmornar vid 07... Lizette är den enda jag verkligen inte gillat. De andra (Sasika och Ellen) var okej, varken bra eller dåliga. Men Sasika var nog bland de bättre... Therese ska jag testa på fre!

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Vad bra, tack för tipsen! På det här Groupon som jag köpte får man ju bara gå vissa tider, men får försöka pricka in de instruktörerna :)

Sofy sa...

Men blir man mätt? Jag blir inte riktigt mätt på att dricka det jag borde äta och tugga - fattar du hur jag menar? För stunden - visst, men efter typ 40 min är jag hungrig igen!

Erika sa...

Håller absolut med. Man behöver tugga för att bli mätt. Men nu hade jag ätit rätt mkt på dagen inkl stort mellis. Så blev det ingen träning och två smoothisar räckte. Somnade kl 21 annars hade det garanterat blivit kvällsmacka. Skulle säga att en sån där grön smoothie är perfa som mellis :)

Träningsglädje sa...

fast - jag har läst vissa rapporter som säger att vi BLIR mätta av flytande. därför är vatten ett mättnadstips till exempel. minns dock inte varför. kanske beror från persont till person.

och smoothies är kul när man stoppar i mer grejer. gör man smoothies på MER än frukt så blir de mer mättande. hur många tänker på att ha fett och protein i till exempel? (det är ju det man, dock inte alla, blir mätt av....)

Erika sa...

Har också läst att flytande föda mättar bättre (för att magsyran tar längre tid på sig att bryta ner så mat eller hur var det) men tyvärr har jag inte märkt att det stämt på just mig. Det finns ju dessutom nåt instinktivt trevligt i att tugga :) Men man kan absolut göra 'matiga' smoothisar med t ex ägg och havregryn i. Osv osv!