torsdag 20 januari 2011

"Dagens pass"...

... är en sajt jag börjat surfa till allt oftare på sistone. I dag utlovas det här på CrossfitNordic. Det ser svettigt ut. Det blir jag, Ulrika och proffsen ikväll och jag stoppar kvällens pass i utmaningsfacket.

Jag laddar med keso, blåbär, hallon, en banan, hasselnötter, valnötter och ett ägg! Får se om jag grejar kvällen utan en grillad med bröd den här gången.


         
Uppvärmning
Catalyst Athletics standard warm-up


Pass

Bar muscle-up 90% X 5 Därefter..
1 minut, max antal: Burpees-Styrkefrivändning (50/30kg) (alltså en armhävning på stången, ett inhopp och sedan styrkefrivändningen)
Direkt därefter: Växlande tabata Pull-ups och Stångrodd (50/30kg)
(alltså varannan övning. Totalt 16 intervaller)
Poäng = antal burpee-styrkefrivändningar + lägsta antal pull-ups + lägsta antal stångrodd.
 

Utförande

Genomför, efter en noggrann uppvärmning, 90% av det antal bar muscle-ups du kan. Genomför totalt 5 set. Kan du inte göra dessa så gör dem avlastat på något sätt. Därefter: sätt igång tidtagningen och börja med att göra så många burpee-styrkefrivändningar du kan på 1 minut (sänk belastningen vid behov). Därefter gör du så många pull-ups du kan på 20 sekunder och vilar därefter 10 sekunder (gör jumping pull-ups om vanliga inte går). Sen gör du så många stångrodd som möjligt på 20 sekunder och vilar därefter 10 sekunder (sänk belastningen vid behov). Upprepa dessa 20 sekunders intervaller med 10 sek vila mellan dem och växlande övningar tills du genomfört 8 intervaller pull-ups och 8 intervaller stångrodd. Glöm inte att notera antalet reps.


Teknik i
Ryckbalans/Snatch balance

2 kommentarer:

frida sa...

Shit vad jobbigt det låter och så starka ni kommer bli!

Erika sa...

Ja, jag väntar med spänning på resultatet efter en slitig vår :)