måndag 17 januari 2011

Crossfit på Crossfit Nordic

Ikväll gjorde jag nypremiär på crossfitscenen tillsammans med Ulrika. På schemat stod olympiska lyft, det vill säga marklyft, frivändningar och ryck. Efter gemensam power walk från Stockholms berömda svamp entrade vi crossfitgymmets lokaler. Jag var nervös över att inte palla med passet, rädd för att ha glömt sporttopp, vattenflaska eller något annat väsentligt. Det värsta vore ändå att bli hungrig under passet så för säkerhetsskull fixade jag en grillad med bröd på vägen. Det gick vägen, jag hade både energi och sporttopp när jag klev in på Crossfit Nordic på Odenplan och jag och Ulrika påminde att 2011 är utmaningarnas år. Sluta mesa!

Uppvärmning
500 m rodd
Därefter två varv av

10 vrängningar
10 good mornings
10 enbensmarklyft, fem st per ben
5 burpees

Efter teknikgenomgång av marklyft, frivändningar och ryck, 10 min per övning, körde vi igång med mera puls.

Dagens pass
Fyra varv på tid:
1 hängstyrkefrivändning
1 styrkefrivändning
1 frivändning
(upprepa ovan tre gånger innan du fortsätter)
6 lateral jump burpees - vanliga burpees men istället för upphoppet hoppar du åt sidan över skivstånggen (det kräver höjd i varje hopp...)
20 jämfotahopp åt sidan över skivstången.
30 sekunder vila
Å så tre gånger till samma sak.

Återhämtning efteråt!
Det tog mig exakt 09:00 minuter och jag ville dö under tiden. Jag studerade passet innan och tänkte kaxigt att vaddå 30 sekunders vila? Behövs det verkligen? Ulrika har bloggat om min skeptiska kommentar till detta innan vi drog igång. Jag kan säga såhär att Erik som hade passet i dag nog hade kört det tidigare. Mjölksyra och blodsmak check. Som jag brukar säga efteråt - det känns att jag har gjort nåt... God damn det var kul att vara tillbaka!

2 kommentarer:

Jens sa...

Kul! Jag vill också köra lite "jag vill dö"-pass. Men jag har ganska rejäl träningsverk från beachpasset igår så jag tror inte kroppen är riktigt redo för fullt ös ännu. Crossfit-pass ser ju aldrig så farliga ut på papper, men oj vad man kan bedra sig =)

Erika sa...

Ja de ser hur enkla ut som helst men varje gång har man helt fel!

Men träningsvärk har jag som vanligt inte. Trist!