måndag 23 augusti 2010

Vilket härligt träningspass!

Cykel, löpdojor och vattenflaska med Vitargo. All you need!

Strålande sol och alldeles lagom varmt. Lite sån där luft med höst i. Vår beachtränare sjukskrev sig från kvällens träning och vi var lämnade åt vårt öde. Jag valde bort beachen för att köra ett triathlon-genrep (egentligen duathlon) och de andra fick underhålla Rålis själva ikväll.

2 mil cykel och 5 km löpning stod på mitt schema. Ärligt talat var jag ganska hungrig när jag gav mig iväg och jag hatar att träna hungrig. Jag hade egentligen velat äta coltingpannkakor innan men eftersom jag inte hade stekt några blev det fil med banan, hallon, nektarin och müsli på jobbet. Swosh sa det och så var det borta trekvart senare, eller nåt, innan jag ens hade börjat cykla. Jag blev aldrig helt mätt på lunchen heller trots en stor portion kyckling och ris. En halv proteinbar och en flaska Vitargo bestämde jag fick bli min räddning.

Direkt jag hoppade upp på cykeln kände jag mig pigg i benen och det rullade på bra hela första milen. En del rödljus och "transportcyklister" gjorde dock att jag fick hålla nere farten lite ibland. Mil nummer två var omväxlande trött och omväxlande pigg och jag slutade på en snittid på 25 km/h vilket känns rätt bra över Tranebergsbrons rusningstrafik. Ett fantastiskt väder, en spegelblank Mälarsjö och en salt och svettig panna. Tog mig sen först upp och sen ner till Karlbergsparkens löpspår.

Jag hade bestämt mig för att inte spara på krutet på cykeln bara för att jag skulle springa sen. Det kommer jag ju inte att göra på söndag. Men benen kändes oförskämt pigga och satte av mycket snabbare än jag hade trott. Första km gick på fem (!) minuter och resterande fyra på drygt 6 minuter. Alla som känner mig vet att jag inte brukar springa så "fort". Under km 4 kommer jag på att shit, kan det vara min flaska Vitargo jag aldrig haft med på träning förr? Verkar ju helt insane men kanske! Jag fullkomligt strålade när jag kom hem och stretchade, duschade länge och tryckte i mig både nyponsoppa, ostmacka och banan.

Sedan två timmar har jag lagat lammfärsbiffar i ugnen med matvete, morötter och olika kryddor i. Vilket projekt! Note to self: Läs recepten ordentligt innan du börjar laga maten! Har ni lagat mat med bovete någon gång? Inte visste jag att det skulle sköljas och sen kokas i en hel evighet innan man kunde göra något med det, att det kletade (värre än Vitargo) och så vidare. Bränner fast i botten av kastrullen gör det också. Enligt receptet ska biffarna sedan vara inne i ugnen i 10 minuter. Mina har varit inne i 20 minuter och är inte i närheten av klara. I ren panik kommer jag snart äta dem ändå - två timmar! Dessutom vill jag sova.

Det luktar i alla fall alldeles galet gott från ugnen...

2 kommentarer:

Träningsglädje sa...

well done! fast det var ju jobbigt det där med maten. fil går i de flesta fall snabbare- tyvärr.

Ulrika sa...

haha. känner igen mig i hungerstankarna! Har varit konstant hungrig de senaste dagarna (mer än vanligt) och imorse var jag nästan svimfärdig under tennisträningen trots havregrynsgröt med banan innan träningen.. suck. Tur att vi hittat de där coltingpankisarna - de gör iaf livet lite lättare.