måndag 2 augusti 2010

Discovery AIM Challenge - Eller multisport i Sälen


Snart drar vi! (I alla fall på fredag eftermiddag) Apropå utmaningar som många bloggar om just nu. Discovery AIM Challenge i Sälen väntar på oss och det ska bli galet kul!

Deltagarna tävlar i lag om två och ska under 6 timmar samla flest möjliga poster av totalt 60 utsatta poster. Olika poster ger olika poäng beroende på svårighetsgrad. Posterna nås främst med cykel men några av posterna nås med hjälp av löpning, rappellering, klättring, paddling och simning. Starten går 10:00 och sen är det bara att ge sig ut på fjället. Klockan 16 ska alla vara i mål igen och tävlingen avslutas med bankett och partaj senare på kvällen!

Taktik kan jag inte avslöja eftersom konkurrenter läser den här bloggen, till exempel Sofy/Upp och Hoppa och Frida/Fridfullt. Själv tävlar jag med Maja och vi kommer på olika sätt ladda under veckan inför vårt äventyr. Det blir orientering i Ursvik och diverse inköp från olika sportbutiker. Ska bli härligt när startskottet äntligen går på lördag! Tills dess - ladda.

Discovery Aim Challenge är en multisporttävling som för andra gången arrangeras i Sälen. Tävlingen startade i Hemsedal och har snabbt fångat ett stort intresse både från motionär och elit.

3 kommentarer:

soffan sa...

Oh, låter spännande! Lycka till :) .

Annika sa...

Åh ska du också köra! Kul att följa ert äventyr! :) Har du gjort något liknande innan?

Erika sa...

Ja :) Det var min kompis Maja som hittade tävlingen och då tvingade jag Sofia att anmäla sig och sen fick vi med Frida också (hittade henne i din blogg:). Skoj!

Har testat alla grenarna var för sig innan men aldrig deltagit i en multisporttävling förut. Gäller att bli en hejare på karta och kompass i veckan!