tisdag 3 augusti 2010

Höstgodis!

Ikväll har jag mysshoppat på Addnature. En av mina favoritbutiker. Det blev mössa och höstvantar från Houdini, ett märke som kanske gör de skönaste kläderna någonsin? En Toasty Top Hat i Barley Pink W. H-Grid Graphics och Power Wrist Gaters i Barley Pink fick följa med hem.

Omdöme hittills är sjukt gosiga, snygga och bekväma. Kommer sitta fint i höstrusket. Att de matchar mina skidkläder är inte en slump och mina handledskompisar kommer jag ha användning för redan imorgon på ett kontor där AC:n fått frispel. De är såklart givna i packningen till Sälen i helgen också. Och kanske på Winnerbäck på Långholmen nästa vecka? Tillsammans med mina sandsocks förlänger de garanterat beachsäsongen. Good things!

Duggregn och träningsvärk. Okej att kolla på film i mössa ikväll?

10 kommentarer:

Ulrika sa...

Kan inte annat än hålla med om Houdini - i de plaggen skulle jag verkligen kunna bo.

Gemensamt Friskis-pass låter toppen! Och allra helst med Göran förstås. Jag funderar på att gå på Off Road-passet i Tanto den 16 augusti. Ska du med?

Erika sa...

Åh skulle precis säga ja men inser att vi har beachträning då, typiskt!

Så fort höstschemat kommer måste vi kolla upp ett Göran-pass iaf!

m sa...

Hej!

är ny på din blogg, men den verkar toppen! =)
hittade hit via sara-träningsglädje, där du kommenterat hennes cykelbekymmer tidigare i sommar.. jag funderar också på en ny cykel varit inne på en racer men nu fått tips på hybrid istället.. vad är egentligen skillnaden? funkar hybrid bättre om asfalten inte är helt perfekt??

Många frågor, tacksam för svar.. cyklarna är ju som en djungel ;)

//m

m sa...

glömde fråga i föregående kommentar: en hyrid är väl inte samma som en sån cykel man hade då man var liten, du vet med 21 växlar.. tror det var marwil som var populärast då.. vill ha en cykel som går snabbt och ändå inte för känslig för lite sämre asfalt..

ojoj, snurrar i huvudet ;)

//m

Erika sa...

Hej!

En racer har mycket smalare däck än en hybrid och passar bäst för renodlad landsvägskörning och cykellopp på asfalt. Jag skulle t ex inte ha en sådan cykel om jag vill kunna cykla i stan över trottoarkanter etc eller om jag någon gång vill cykla på grus. Jag har en Scott Sportster och den rullar väldigt bra för att inte vara en racer. Funkar bra på både asfalt och grus. Jag brukar t ex cykla på den ut till stallet 2 mil utanför stan på asfalt, lite kanter och slutligen grus.

Det finns ju crosscyklar också som ser ut som racercyklar, man sitter likadant osv, men de har grövre däck som tål mer. Finns olika bromsar också.

Eftersom jag cyklar i stan varje dag på sommarhalvåret vill jag hellre ha en hybrid som man sitter lite bättre på då. Kommer jag köra fler cykellopp än triathlon, t ex Vättern kommer jag kanske i framtiden investera i en till cykel. Men jag kommer långt bara min Scott, bokstavligt talat:)

Man ska inte blanda ihop hybrider med vanliga damcyklar eller liknande. Min har t ex bättre däck, stötdämpare fram, väger mindre etc och är i största allmänhet en betydligt bättre cykel!

Lycka till :)

Erika sa...

Om jag var du skulle jag satsa på en hybrid. Ska du däremot inte cykla något i en stad alls men inte bara på perfekt underlag för det skulle jag satsa på en cross.

Jonas sa...

På cykeltemat kan ju framhållas att det inte är några problem att byta däcken på en cross till något som är lämpligare för stadskörning. Sittställningen kommer man dock inte ifrån, där trumfar nog Erikas hybrid.

BTW borde bilden in i Houdinis katalog. :)

m sa...

Tack så mycket för hjälpen, tror jag blivit lite klokare.. Är så mycket att tänka på då man är ovan cykeltemat haha..
Blir nog en hybrid av något slag, då jag som sagt inte blir lika begränsad. En sista fråga bara, är ca 170 cm lång, vilken storlek bör jag ha på cykeln? S, M? Och hur många tum innebär det?

mvh /m

Erika sa...

Exakt, Jonas har rätt angående däcken.
Haha tack angående bilden, antar jag :)

Åh storlekar, fråga i butiken bara, de hjälper dig! Men oavsett strl på ram kan man alltid ha stora hjul som rullar bra ;)

soffan sa...

Åååå, mysse, snart är det höst... *längtar lite* :)