- Under 2011 var svenska djur relativt
fria från antibiotika. Två av 5 120 prover visade på otillåtna halter.
Svenskt kött är alltså ganska fritt från antibiotika och hormoner.
Källa: Livsmedelsverket
- Jag vill ändå påminna om att kött inte är
särskilt klimatsmart och att djuren fortfarande lever under onaturliga
förhållanden och får spannmål istället för gräs etc som föda. Och att det normala för en ko är att ge ungefär 7 liter mjölk. En mjölkko idag ger ca 40 liter. Blir en del antibiotika för att lindra mjölkkornas inflammerade juver.
- Nya EU-regler för att skydda djuren har kommit. De nya reglerna liknar
mer våra egna svenska. Dock är Sverige
fortfarande det enda landet som fortfarande har ett totalförbud mot att
inte bedöva djur innan slakt. Köp svenskt kött!
- I tidningen stod dock inte att t ex kycklingar ”bedövas” innan slakt genom att doppas i ett elektriskt vattenbad.
- Hittade en liten notis om att Sveriges bästa grisproducenter har
utsetts. Jag trodde att de skulle handla om vilka som födde upp sina
nassar på bästa sätt. Tävlingen baserade sig på produktionsresultat.
Punkt punkt punkt.
- Svenska grissuggor måste dock sedan 1 januari få gå lösa. Det blir dyrare för bönderna och i längden dyrare för konsumenten. Ja?
Avslutar med en bild av reklam för korv och kollagentarmar istället för fårtarmar. Yum yum. Fortfarande sugen på korv?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar