lördag 7 april 2012

Sista rycket


Jag summerar en påskvecka och helg med uteslutande bra väder. Marken gnistrade vit i morse och solen bländade kyrkan som står utanför fönstret. När jag som vanligt vaknade före frukost högg jag kameran och stack ut och försökte ta bilder som gjorde rättvisa av allt som var så vackert. Typ gärdsgården med vitt gnister på. När jag har redigerat dem kanske de dyker upp på bloggen ...

Vi var ute tidigt i backen i dag med och det lite kallare vädret skapade riktigt bra bett under skidorna. Riktig skidlyx. Jag var dock inte riktigt lika på bettet och kände av en veckas skidåkning, mest i huvudet tror jag. Jag bestämde mig för att köra några bra åk och sen gå in och fika medan Erik tog en skidlektion. Även proffsen kan utveckla sin åkning med bra tips! Jag drack varm choklad - 70 procentig - med vispad grädde och kände ingen större lust att åka vidare med en gång. Istället hängde jag kvar och när lunchstormningen började väntade jag lagom länge med att ställa mig i jättekön och när Erik dök upp dröjde det bara några minuter innan det fanns älg och ren på bordet. Jag har alltid varit rätt bra på att tajma tider om jag får säga det själv!

Sen var åksuget tillbaka men benen var väl inte direkt med i matchen och jag tog ganska många solpauser i backen. Det här vädret ställer inga direkta krav på dig som åkare... Efter ett tag fikade jag igen. Knäna var ganska trötta och jag kände att jag nog var rätt nöjd för den här gången. Avslutade med två fina backar innan jag satte mig med Fatta eld (del två i Hungerspelen-triologin) och läste i solen medan Erik åkte en stund till. Det blev en dag med åkning mellan nio och (nästan) fyra igen till slut men inklusive många sköna pauser. Nu är gogglebrännan ett faktum och det ska bli skönt att sova i min egen säng imorn!

Inga kommentarer: