lördag 14 april 2012

Mellanmjölksspinning

Jag har ju hittat ett nytt gillapass, spinning på lördagar klockan 10, som jag gärna kommer ha som rutin att köra. Eftersom det var snöblandat ute idag igen (faktiskt mest snö va) passade det dessutom extra fint med inomhusträning. Dock hade jag gärna sovit lite till och ätit frukost lite långsammare så snacka om att jag blev rätt besviken när det visade sig vara en vikarie som höll passet! Jag behövde pepp och nu visste jag liksom inte alls vad som väntade.

Musiken var helt okej om inte direkt toppen enligt min smak, peppandet var väl också rätt okej men instruktionerna? Hur svårt kan det egentligen vara att informera om antalet intervaller, hur långa de ska vara och ungefär hur jobbiga de är tänkta att vara? Detta händer gång på gång. I dag var instruktionerna ungefär "Och snart kör vi en tempoökning" Vad är snart? Om fem sek? Om 30 sek? Blir det flera sen? Hur fort ska det gå? Osv. "Då kör vi! Trampa på!" "25 sekunder nu!" Okej vi ska alltså hålla på i 25 sek. Tramp, tramp ... "Jaaaa och dääär är vi framme". Och så trampar vi lite till och kör plötsligt en till intervall och så är det backe sen. Jag gillar inte. Jag vill veta vad jag ska göra och när så jag vet hur jag ska förhålla mig till passet för att få ut maximalt av det. Det här passet kändes lite hipp som happ och inte direkt genomtänkt även om det säkert var det. Men det var mer känslan av att nu kör vi en backe och nu sitter vi lite ner för att vi skulle få variation, inte för maximal träningseffekt.

Jag avskyr verkligen mellanmjöksträning. Särskilt när jag har planerat för något annat egentligen. Särskilt när jag har tagit mig upp och förbi snoozandet och snabbätit frukost på en lördag. Jag hade extremt svårt att peppa mig själv genom passet och var snudd på uttråkad. Endorfinerna uteblev och jag hade inte ens lust att genomföra mina planerade coreövningar efteråt. Jag tog en lång, skön dusch istället och åt frukost en gång till. Länge. Intensivpassen är normalt sett bättre men inte alltid. Adams pass kan man lita på och i normala fall även det här medelpasset på lördagar.

Sofy skrev samma sak i ett inlägg. Folk som kommer och tränar en lördagsmorgon när det dessutom är snöstorm ute är förmodligen ganska träningsvana entusiaster. Ge oss nåt annat!


Well, jag blev i alla fall svettig....

3 kommentarer:

Helena sa...

Åh, det där är verkligen nackdelen med gruppträning...att man är så otroligt beroende av att det är en instruktör som levererar. Förstår verkligen din frustration, men trösta dig med att ditt mellanmjölkspass är bättre än inget pass alls. Ät en extra lång och härlig frukost imorgon som plåster på såren vet ja'...och låt vikarien betala! :D

Em sa...

Så himla sant! Höll på att bli galen på ett spinningpass förra veckan - så himla blah alltihop. Jag vill också veta och jag vill gärna veta varför och hur mycket till som är kvar för att kunna kräma på!

Erika sa...

Helena: Helt sant! Bättre än inget. Nu har jag ju andra bra pass att välja bland, annars får man väl worst case lära sig ett "dåligt" så att man kan göra det till nåt annat än mellanmjölk :)

Em: Hör ofta om detta problem. Tycker det borde ha nåt fram till instruktörerna också vid det här laget ...?