tisdag 10 april 2012

Bikramyoga


Veckans första träningspass efter all skidåkning blev 90 minuter bikramyoga. Kändes ganska perfekt! Saskia höll klassen och det var lagom varmt och lagom jobbigt. Saskia påpekade som vanligt att yoga ska vara kul och hon vill att vi ska le och vara snälla mot oss själva. Jag försökte pusha mig själv i några positioner medan det i vissa kanske blev lite mer mellanmjölk. Jag gjorde mitt bästa i min hatposition kamelen i alla fall och kanske gick det lite bättre än det brukar. På det hela taget ett bra pass som varken var mycket eller litet av något. En riktigt skön genomkörare för alla muskler och leder!

Med mig hade jag Maria som testade bikram för första gången. Saskia fick omdömet "gullig" av henne vilket känns som ett bra första betyg när man är ny på bikram. Maria är en liten gummimänniska som tycker om att dansa och när vi var små och dansade balett minns jag hur hon kunde sträcka ena benet rakt upp i luften. Nu handlar i och för sig yoga mycket om styrka också och inte bara om hur rörlig man är. Kroppens styrka och rörlighet ska samarbeta. Det var något vi pratade om flera gånger på yogakursen som jag gick och det blev verkligen en aha-upplevelse för mig och något jag tog med mig igår kväll. Det gjorde skillnad! Kanske är styrketänket viktigast för någon som är överrörlig dock - för dem är det enklare att dra kroppen till alla möjliga och omöjliga positioner utan att musklerna hänger med. Men det är för den sakens skull inte oviktigt för oss andra yogisar.

Maria genomförde klassen med bravur och var förstås precis så bendy som jag trodde i flera positioner. Men jag skyller på att jag är drygt 20 cm längre. Jag gillar mina långa ben alltid förutom när jag yogar. Det är så lång till allting! Maria fick också äntligen prova på den grillade ostmackan som hon har läst om i min blogg flera gånger. När jag började yoga mindes jag inte den som så outhärlig men nu tycker jag oftast att den är rätt så tuff! Inte bara sett till styrka och rörlighet utan även till andningen och balansen. Any day kommer jag välta in på min grannes matta ...

Det känns som att jag skulle må bra av mer yoga den här veckan av alla möjliga anledningar men frågan är om jag hinner. Jag kan förstås yoga hemma också men jag gillar duCalme!


Blogger har för övrigt ett nytt gränssnitt. Är inte helt säker på vad jag tycker om det än. Kanske är jag bara ovan men jag hade hellre fortsatt med det gamla gränssnittet. Men om det kommer funka bättre att lägga till bilder i inläggen är jag mer än glad. Har varit hyfsat struligt!

4 kommentarer:

Jonna sa...

Skönt med rutiner igen!

Läste ditt "pojkar ska agera" och "snälla flickor"-inlägg! Word! Blir så trött. Skrev själv om liknande ang längdskidåknigen och där de kvinnliga skidåkarna ständigt blir bedömda inte bara efter åkprestationerna utan även e utseende. Jag har inte hört de manliga skidåkare bli bedömda e sitt utseende...


det gäller ju även inom t.ex. friidrott. Hörde ngn gång att Angelica Bengtsson var den perfekta sponsor-guldkalven, ung SNYGG duktig tjej. Om hon inte vorit snygg hade hon inte haft samma spons-värde. Som sagt, trött blir man.

Marliina sa...

Gummimänniska skulle jag nog inte kalla stela mig men det väl helt ok för att vara första gången... :)

Erika sa...

Jonna: Har du nån länk till ditt inlägg? Vill läsa!

Maria: Du var ju grym!

bikram clothes women sa...

I always go with high performance fabric. I wanna be able to concentrate on my routine and be confident.
For your sweat wear clothing needs, go to http://balinisports.com/