torsdag 23 februari 2012

Rolig bikramyoga!

Jag och träningsvärken från chinsräcket i förrgår unnade oss 90 minuter bikramyoga ikväll. Och åh vad bra det var, och roligt! Välgörande och roligt. Blir ju knappast bättre säg.

Saskia är en klart underhållande instruktör. I dag körde hon onekligen hårt med oss också till att börja med. Jag kan nästan svära på att att vi fick hålla alla stående positioner lite längre än vanligt och hon fick oss att göra "the extra mile" flera gånger om. Och det var varmt. Men det känns i samamnhanget som en överflödig kommentar. Men den där värmen har jag som sagt bara kommit att uppskatta och till och med älska. Den gör underverk. Men det var såklart grisjobbigt att hålla varje position en stund längre. Men jag gjorde det. Varenda en! Jag gick inte ur någon position tidigare och ändå gjorde jag mitt allra yttersta. Inget mesyogande liksom. Praktiskt med en tävlingsnerv ibland...  Jag kan med en gång säga att jag var väldigt nöjd min yogainsats idag.

Sen var det det här med underhållningen som sagt. Saskia gillar att säga att vi ska le när vi yogar. En bra inställning såklart. Det påminde hon oss om vid några tillfällen även ikväll. För att till slut utbrista: Men kom igeeen nu! You all look way too serious. Like oh.my.God (med tillhörande mimik). This is not funeral yoga! This is bikramyoga. Klart man inte kan hålla sig för skratt då. Det blir så himla komiskt när man står där och flämtar med bankande puls och svetten som dryper om en och man precis har kommit ur någon för tillfället helt absurd position där man ska fokusera och vara balanserad (man är verkligen balanserad upp och ner säg) och den som instruerar ropar but smile people! Ja ja smile smile på dig själv.

Igår kväll efter duschen strök jag på lite liniment över mina just då stela höfter. (Benen var ju också med på gymmet i tisdags). Och det där linimentet gjorde någon slags comeback i värmen och satte igång att grilla mig, ett dygn senare! Men det var faktiskt riktigt skönt. Linnex kan bli satans så varmt så jag förberedde mig på bikram delux när jag insåg att det satt kvar, men det gick ju hur fint som helst.

Eftersom jag yogade i måndags också och jag inte brukar lyckas komma iväg så tätt var jag rätt nyfiken på om det skulle ge någon bonuseffekt. Och ja jo, om det inte bara var inbillning - men det tror jag inte - kände jag mig trots träningsvärk snäppet mera rörlig och smidig i dag än vanligt. Särskilt i baksida lår, trots sträckning! (Den känns i och för sig helt okej nu.) Alla positioner som utmanar de musklerna gick ganska så mycket bättre i dag. Roligt! Jag skippar att rabbla upp indiska namn på positionerna dock eftersom det mest sannolikt inte säger någon nåt.

Hur som helst. Köp ett 10-kort och börja bikramyoga! Det är skitkul!

Inga kommentarer: