onsdag 18 juli 2012

Sommarfrukost!

Smoothie på blåbär, banan och vaniljprotein (dessutom boostad med vetegräs, spirulina, hampaprotein, linfrön och havremjölk), lagom grov macka med Bregott och ost och så lite jordgubbar till dessert. Dessert efter frukost - kan bara vara på sommaren säg!

På mackan hade det kunnat vara gott med några skivor paprika. Paprika innehåller till exempel massor av c-vitamin (159 mg/100 g). Dock är det inte säsong än för vår gula, gröna eller röda kompis. Men snart så! Fritt odlad paprikas bästa säsong är augusti-mars och kommer från Medelhavet. Välj ekologisk! Paprika som odlas i växthus i Holland drar mycket fossil energi. Jordgubbarna är däremot i högsäsong nu! Välj svenska ekologiska för smartaste miljövalet. Och godaste smaken! De innehåller inte lika mycket c-vitamin som paprika men med tanke på hur många jag äter tror jag att det kompenserar.

Det blev för övrigt den där kvällspromenaden igår. Ljuvligt. Hornsbergs strand har blivit en helt ny plats med alla restauranger och caféer längs med vattnet. Igår dansade man salsa bland engångsgrillarna och jag fick nästan lite utomlandskänsla!


1 kommentar:

LinaTriathlet sa...

Frukosten låter underbar!

Ljuvlig kväll! Fina ni är! :)