tisdag 31 juli 2012

Ben- och corestyrka

Konstaterade i morse för ungefär hundrade gången att jag inte är någon gymråtta. Jag tycker om att styrketräna men på gym? Nja. Jag tycker om att träna ensam och det gör man ju sällan på ett gym. Inte för att man precis socialiserar men det är ändå folk där, de grejer man vill använda kan vara upptagna och man vet inte vem man får som granne. Nån kanske kommer att tillintetgöra mig med blicken och skratta åt min teknik. Till saken hör att detta hittills aldrig har hänt (möjligen att någon har skrattat inombords) och detta är ju Friskis. Blandningen av människorna som är där och tränar är stor och när jag väl är där och kör upplever jag aldrig någon jobbig stämning alls. Vet inte alls vad min aversion mot gymmet handlar om egentligen. På en beachträning kan man ju jämförelsevis vara omgiven av grymma spelare på de andra banorna som skrattar åt ens serve (i teorin) men det är aldrig något jag tänker på (och inget som händer!) utan jag längtar gladeligen dit. Att redskap eller banor är upptagna händer ju däremot men i förmiddags var det lugnt på gymmet och jag körde ett pass för ben och core.

Jag är ganska sugen på att köra lite mer explosiv styrka, tunga knäböj och hopp (att ha till beachen ja!) men eftersom jag behöver benen till så mycket annat just nu och till exempel har beachträning redan ikväll väljer jag att fokusera mycket på stabilitet och balans just nu. Mina knän behöver det långsiktigt. Ryggen behöver också sin boost men där är jag inte lika säker på hur jag bäst tränar och jag måste ta tag i det där.


Dagens pass


Ben
Baksida lår i maskin - ett ben i taget
Utfallssteg med en kettlebell i vardera hand
Enbensmarklyft med en kettlebell
Knäböj på en bosuboll, platta sidan upp
Enbensknäböj på en bosuboll, platta sidan ner

Core
Situps på en bosuboll
Skalbagge - liknar en aktiv planka fast man drar in en boll under sig
Båten
Aktiv planka
Diagonala rygglyft på boll
Rygglyft, några olika varianter, på matta

Man kan ju tycka att ett överkroppspass hade varit bättre innan cykling + beach men jag avvaktar lite med det. Ryggen gnager lite och jag har ofta fått mer problem när jag kört till exempel mycket axlar. Måste lösa det först!

Inga kommentarer: