lördag 23 juli 2011

Sweet as(s)

Helt utan förvarning bjöd vädergudarna Stockholmarna på en tropisk sommardag igår. Redan när jag kilade över till Katten på frukost hade luften börjat dallra. Det var väl i och för sig mer förmiddag än morgon vid närmare eftertanke. Katten dukade upp en kalasfrukost på balkongen med jordgubbssmoothie med lime, hemgjord müsli, färska jordgubbar och melon, surdegsbröd, ägg, ost, ja you name it. Himlen var disig (hör till det tropiska ju!) men solen arbetade sig långsamt fram.


Vi hoppade i shorts och bikini och tog våra svarta och vita springare och trampade iväg till bryggan 2 minuter bort. Vi började med att bada och jag tror det blev närmare fem simturer innan dagen var slut. Mellan varven praktiserade vi yttersta graden av tjejsnack och om grannarna lyssnade måste de ha fått sitt smaskbehov stillat för en god tid framöver. Vi pausade med att cykla och hämta kaffe, juice och fika från Espresso House och nån gång vid fem mötte jag pappa för en Lejonet & Björnen glass. (Ja, jag hann äta lunch/middag innan). Min familj har en viss förkärlek till Lejonet & Björnen som för övrigt hetat Stockholms Glashus de senaste 15 (?) åren och inte alls är nåt lejon eller björn längre. Jag kom dit i shorts, linne, inbakad fläta och löparskor. Jag var nämligen på väg att möta upp Katten i vid hinderbanan i Karlberg för lite utomhusträning.

Dagens pass för ben (rumpa?) och mage
Ståsittande vadpress (sitt på huk och gör tåhävningar)
Utfallshopp
Höftlyft
Knäböj med upphopp
Skridskohopp
Power lunge med knälyft
Och en pulshöjande benövning på alla fyra jag inte minns namnet på

Sidoplanka med benlyft (en evighetslång intervall både statisk och dynamisk)
Cykel-siutps (en evighetslång intervall med olika repetitioner och tempo)
Planka med knäuppdrag
Rumplyft
Skottkärra på ett ben (din kompis håller i benen och släpper ett i taget - parera!)


Övningarna var lite "best of" som Katten hade samlat ihop från olika håll. Mitt i en övning kunde hon väsa. Det här är Paolo Robertos!

Efteråt var det fortfarande varmt och efter dusch och turkisk yoghurt med blåbär, banan och pumpafrön åt vi digestivekex med ost och marmelad och drack vin på bryggan. Det var fortfarande tropiskt ute!

1 kommentar:

Annika sa...

Snygg-bilden och bra pass låter det som! Kul att träna ihop också. Då tar man alltid i det lilla extra! :)