onsdag 27 juli 2011

Och så cykel!

Igår bjöd Stockholm och Färingsö mig på en strålande sommarkväll. Sådär helt oväntat faktiskt och jag försökte att bara var där och då och njuta. Det var varmt och lite disigt på dagen. I värmen blandades stockholmsluften med lukten av sopor och doften av nybakade croissanter och det kändes som utomlands. Planen för kvällen var några mil på cykel ut på Färingsö. Det var fortfarande lika varmt när jag cyklade hem från jobbet och jag funderade på om vi skulle bli överraskade av åska. Men nä. Överraskningen blev en himmel som sprack upp, en spegelblank sjö och en ljummen och alldeles perfekt sommarkväll. Som var vindstilla. Och det doftade bara gräs.

4,5 mil blev det ungefär och jag och Pontus som var kvällens cykelkamrat cyklade i prattempo hela vägen. Såhär efterhand hade jag velat sticka ut mycket tidigare och hinna mycket längre. Men sommaren är förhoppningsvis inte riktigt över än!

Jag hade nästan glömt hur roligt det är att cykla - låter konstigt va! Det var liksom bara wow - det här måste jag göra snart igen ju. Det är skräcken (#drama queen) för punktering som ibland håller mig tillbaka. Jag borde verkligen bli ett punkteringsproffs så kan jag cykla obehindrat sen!

2 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Åh vilken njutning i cyklingens underbara värld!

Jag tänkte försöka bli ett punkteringspoffs, om det smäller i kalmar så måste det gå fort att byta. hua nervös inför det, men det är bara och öva nu denna vecka :)!

Kul att du kikade in :)

Pontus sa...

Ja vilken kväll de var :)