måndag 27 juni 2011

Och god lunch!

Har tipsat om den tidigare men det är verkligen smarrigt, så ifall att någon har missat!

Blomkålsmos med chilistekt kyckling
4 portioner



4 st kycklingfiléer
salt, svartpeppar
chilikrydda
1 msk olivolja

1 stort blomkålshuvud
1 grönsaksbuljongtärning
vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
en näve persilja, hackad
1 msk olivolja
salt, svartpeppar
1 msk smör

Krydda kycklingen med salt, peppar och chilikrydda runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och låt kycklingen få färg. Flytta över filéerna till en ugnssäker form och kör in i ugnen på 200 grader, i ca 15 minuter eller tills de känns genomstekta. Dela blomkålen i mindre bitar och koka i vatten tillsammans med buljongtärningen. När blomkålen känns mjuk, häll av vattnet och tillsätt vitlök, persilja, olivolja, salt och peppar. Mixa med tills det blir mos. Rör ner smöret och smaka av. Servera tillsammans med chilistekt kyckling. Snåla inte med smöret!Skitgott.

Inga kommentarer: