onsdag 22 juni 2011

Återhämtning

Efter ett långlopp som Vätterrundan krävs återhämtning. Äntligen känner jag mig som vanligt igen. Kroppen var nästan sig själv redan dagen efter Vättern. Jag var knappt stel vilket kändes jättemärkligt med tanke på att Quasimodo skulle ha sett upprätt ut och rört sig med grace om man jämfört med mig i lördagskväll. Men däremot har jag varit tröttare än tröttast. Jag har sovit 9 timmars-nätter och lunchsovit i soffa på jobbet utan att bli piggare. Huvudet har inte alls varit med mig och jag har hittat disk i kylskåpet istället för i diskmaskinen och i måndags kom jag hem med frysta röda vinbär istället för frysta hallon. Döm om min förvåning när jag packade upp min matkasse. Jag var helt säker på att jag la ner hallon i korgen. Men igår kväll var jag vaken ända till 23 (!) och körde Mad Men-race.

Äta är ju en annan bra grej för att fylla på glykogen i lever och muskler och för att boosta immunförsvaret till sin vanliga nivå igen. Jag har inte varit hungrigare än vanligt men verkligen ansträngt mig för att äta ordentligt och mycket bra saker, inte bara pasta utan frukter och grönsaker.

I måndags belönade jag mig själv med massage. "Tu Nai" på Kinahälsa som skulle vara "djupgående" och "behandlande". Tyvärr var det så värdelöst att jag bokade en tid för vanlig idrottsmassage igår kväll också (slut med chansandet!). På Kina Hälsa pratade ingen svenska och jag försökte komma på vad muskelfäste hette på engelska och förklara att Vätterrundan är ett cykellopp, inte en simtävling som den kinesiska kvinnan trodde. Hon lämnade mig ensam i ett rum med orden "undress" och "face down". Yes ma'm. Sen följde en timmas meningslöst klappande. Idrottsmassagen STHLM Physique igår var långt ifrån meningslös. Det var nog den värsta form av idrottsmassage jag någonsin varit med om! Det var som att nån fileade min rumpa med en glödande kniv. På riktigt.Jag funderade stilla på varför jag utsatte mig för detta - men det är ju bra grejer, känner man efteråt. Tyvärr missade jag att min fick 60:- rabatt om man gillar dom på Facebook. Vätternrundan* har kostat mig så mycket pengar ändå att det kanske inte spelar nån roll. Det har varit klart värt det!

Nästa vecka sätter jag igång med träningen igen. Inte tidigare mest för att det är midsommar. Om det inte blir lite beach imorn. På måndag blir det bikramyoga och på onsdag crossfit. På lördag åker jag till Montana och vallar boskap från hästryggen i en vecka. Då börjar nämligen min semester! På tal om återhämtning.

Ungefärliga tider för återhämtning efter långlopp


*Ny cykel, nya kläder, två naparapatbesök, två idrottsmassager, en "vanlig" massage, Vitargo sportdryck och bars, slangar, anmälningsavgift, boende, bensin och så vidare.

3 kommentarer:

Ullis sa...

Har just läst din historia om Vätternrundan, så grymt bra gjort! Är imponerad och funderar över om jag skulle klara det eller inte... Vet inte om jag orkar försöka ;-)

Hoppas att du får en underbar semester i Montana! Det ska bli spännande att få höra hur ditt cowboyliv ser ut.

annastei sa...

Oh, var ska du på bikram? Jag har ju varit på väg att prova på i typ ett år nu...

Erika sa...

Ullis: Tack :) Klart du ska försöka! Man fixar det :) Det var riktigt kul och jag vill göra om det!

annastei: På Perfection. Följ med om du vill! Planen är måndag 18:30 men ev blir det tis 19.30.