Morotsbröd med keso
ca 20 st
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk rapsolja
4 dl grovt rågmjöl
3 dl rågflingor
ca 12 dl vetemjöl (jag brukar landas på 10 dl i degen)
Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i alltför mycket vetemjöl. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Dela degen i två delar och rulla ut en tjock längd av varje del. Skär i bitar och rulla till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt, låt jäsa i ca 20 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader. Låt svalna på galler under bakduk.
Receptet hittade jag ursprungligen hos mat.såklart
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar