tisdag 5 april 2011

Kvällens 100%

Det blev nästan både och (löpning och styrka). Jag hade från början tänkt mig intervaller och styrka men intervaller funkar inte i löpspåret just yet. Och mina knän har ju faktiskt aldrig gillat löpning. Och det var ganska grått. Och snön lär inte ha smält i Karlberg sedan i fredags. Så det blev intervaller på crosstrainern och styrka för mage och rygg efteråt. Ja egentligen tränar jag ju i sandlådan på tisdagar men tisdagsträningarna bjuder på tempo och innan man kan rivstarta, tvärnita och slänga sig känns det inte så meningsfullt. Beslutet att inte träna växte fram under dagen och det var med ganska mycket ledsamhet jag konstaterade att jag inte har kunnat träna beach ordentligt på två månader nu. En gång hann jag med innan det var dags för ny skada i skidbacken. Så onödigt. Och sommaren och säsongen närmare sig med stormsteg.

Dagens intervallpass blev tio minuter uppvärmning följt av fem stycken intervaller, vardera på fyra minuter med en minuts vila emellan och slutligen fem minuter nerjogg. Jag gick ut ganska hårt på motstånd 12 och en hastighet mellan 13 och 14. Insåg att det var med samma motstånd och i samma hastighet jag brukar köra två minuters-intervaller så jag fick backa lite. Tyckte väl första vändan var ganska svettig...

Styrketräningen var framför allt för mage och rygg. Core. Jag behöver verkligen stärka mina djupare coremuskler och börja jobba från grunden. De flesta tror att jag är starkare än vad jag är men faktum är jag är ganska svag (underfettet luras...) och det funkar dåligt. Jag körde först diagonala lyft på en pilatesboll. 20 X 3 reps känns, långt in! Kändes strålande. Fortsatte sen med olika varianter av rygglyft på matta (upp med bara armarna, upp med bara benen, upp med båda och "flyg" en stund och så vidare), situps på bosuboll och planka. Lämnade mattorna och bollarna och körde sneda rygglyft i maskin med en vikt, stångrodd och så till sist Fridas axelmördare.

Jag älskar min nya löparjacka som jag har fått
från Craft. Funkar utmärkt även som överdragsjacka
på gymmet efter intervaller. Muddarna är helt fantastiskt
sköna och gosiga!

Ett bra pass som jag avslutade med äggröra gjord på tre ägg och matlagningsgrädde, två fullkornsmackor, rostade, med kalkon och gurka och färskpressad apelsin- och morotsjuice. Till efterrätt blev det vaniljkesella och färska hallon. Lyx! I helgen var jag så less på att glo in i ett nyttigt skafferi att jag fixade hem lite smaksatt kesella och mörk choklad. Because I'm worth it eller hur man säger.

2 kommentarer:

Jonas sa...

Smaksatt kesella och mörk choklad känns verkligen som frosseri.. :p

Erika sa...

Jag anar en viss ironi :)