tisdag 17 maj 2011

Gymmig

Ett morgonmöte tvingade mig upp i ottan igår. Tidiga mornar är absolut inte min grej och resten av dagen satt jag mest som en apatisk zombie. Hade jag bara fått en timma till hade allt varit lugnare. På schemat för kvällen stod gymmet med fokus på mage och rygg. Ska man cykla 30 mil runt en sjö mitt i natten på racer tror jag att det behövs en stark core. Men jag var gristrött. Mamma erbjöd sig att bjuda på middag och lillebror skulle dit. Också lockande. Men mest lockande var täcket. På vägen hem trampade jag ändå förbi familjen och fick en riktigt smaskig middag och en lika smaskig efterätt. Jag kände hur jag började piggna till, tog fart och insåg att en liten vända på gymmet inte skulle vara omöjligt.

Det blev styrkeprov för mage och rygg och även för axlarna eftersom de säkert också kan börja protestera runt den där sjön annars. Kändes hur bra som helst utom axlarna som var löjligt svaga igår. Vet inte riktigt var de musklerna har tagit vägen. Jag körde i alla fall den klassiska axelmördaren, stångrodd, diagonala lyft på boll, rygglyft i olika former, planka, situps på bosuboll, sneda rygglyft i maskin (gud vad jag är kär i just den övningen!) och "knees to elbows" - mot en bosuboll. Det är ungefär vad jag tränar såhär i slutspurten, cykling, mage och rygg. Efter den 18 juni ska jag vara ledig och planlös. I alla fall ett tag. Börja spela beach igen och göra det som faller mig in. Gymmet kommer jag ganska säkert lämna därhän till hösten. Det är inte kul att gå in på ett gym en vacker vårkväll helt enkelt. Lite X-walk vore dock kul att testa, det är ju utomhus, och komma igång med crossfitten igen - kanske också ute?

När jag var klar var solen med råge fortfarande uppe och efter att ha duschat och stoppat i mig lite blåbärssoppa och keso svängde jag ihop en matlåda till i dag och hade plötsligt massor med energi. Love when that happens! Kröp ändå ner under täcket tidigt och sov fantastiskta 8,5 h och zombien är borta.

Inga kommentarer: