lördag 12 maj 2012

Löpning och storstadssafari

När förmiddagen hade dag blivit och dagen hade blivit eftermiddag gav jag upp. Jag var taggad till tänderna över att få sticka ut och cykla på min "nya" cykel men blåsigt, halvmulet och regnskurar lockade inte lika mycket. Det allra värsta när det regnar kan vara att sitta på en cykel. Istället skrotade jag runt hemma och fixade med lite allt möjligt i väntan på bättre väder. Plötsligt började solen glimta fram mellan molnen och jag hoppade i cykelbyxor, cykeltröja och "packade" cykeln med extra slang och vattenflaska. Men när jag var klar vräkte plötsligt regnet ner. Jag fortsatte med pysslandet hemma men bestämde mig till slut för att det fick bli löpning i dag istället. Jag var nöjd med pysslandet nu. En lagom tur i Karlberg utan allt för mycket mellanmjölkskänsla helst var tanken.

När löpargrejerna var på istället såg vädret åter igen riktigt fint ut. Jag hade dock bara varit ute i några minuter och precis hunnit börja lyssna på P3 dokumentär när nästa störtskur kom. Jag ställde mig under ett träd och suckade, tittade på några blöta promenadmänniskor som passerade och lyssnade på min dokumentär. Jag konstaterade lite besviket att förra våren bjöd på så mycket mer sol. Jag kom igång senare (det var ju en lång vinter...) men sen sa det bara pang och jag ställde inte in ett enda cykelpass på grund av regn. Kanske något enstaka. Nu är det ett galet pusslande med vädret varenda vecka.

Sen tuffade jag äntligen ner i Karlberg och skramlade faktiskt ihop hela 7 km. 1,5 km i tuff tuff-tempo, 1,5 km lite snabbare, 1,5 km tuff tuff, 1,5 km lite snabbare och sen 1,5 km hem i nån blandning av tuff tuff och längd i löpsteget.

Dagens höjdpunkt var rådjuret som plötsligt dök upp framför mig, till synes helt oberörd. Jag fick gå jättenära och fota! (Syns inte riktigt med mobilkamera hur nära jag var). Sverige ditt väder är schizofrent men Stockholm, du är en underbar stad!



2 kommentarer:

Ulrika sa...

Vi hade matchat snyggt i löparspåret idag. Hade exakt samma outfit, svarta tights, svart långärmad tröja och samma väst som du. :-)

Erika sa...

Ja, vi gillar ju att springa på samma ställen och tydligen i samma outfits också. Dock inte tillsammans :P