torsdag 6 maj 2010

Erika tipsar: Coreövning

På passet i tisdags gjorde vi en övning i coredelen av passet jag inte testat förut. Den var tuff och kändes väldigt bra för att träna styrka och stabilitet i bålen!

Utgångspositionen var en sittande fällkniv. Sitt på rumpan med lätt böjda ben och luta dig bakåt så att du känner en spänning i magen men ändå orkar hålla en naturlig svank. Armarna håller du ut rakt framför kroppen med tummarna pekandes uppåt. Gå sen långsamt nedåt mot golvet med både rygg och ben (sträck ut successivt) tills du ligger raklång mot golvet. Armarna följer med bakåt i samma höjd som ryggen. Precis innan du är nere mot golvet vrider du dig om så att du ligger raklång med kroppen på ena sidan. Benen ska vara helt utsträckta med fötterna lätt upplyfta från golvet. Samma sak med armar och händer. Gör dig så lång som möjligt och låt inte händer eller fötter nudda golvet. Vrid tillbaka i ryggläge, gå upp i fällkniven igen och gör samma sak en gång till men åt andra hållet.

Tänk på att göra övningen i ett lugnt tempo där du känner att du kan använda och kontrollera alla muskler rätt. Ju långsammare desto tuffare övning! Övningen tränar stora delar av coremusklerna och funkar bra att göra både på gymmet och hemma, t ex efter en löprunda!

Inga kommentarer: