Ostkaka in the making |
500 gram keso
2,5 dl mjölk eller grädde (jag använde mellanmjölk)
0,5 dl mandelmjöl (man kan såklart ta vanligt vetemjöl också men mandelmjöl innehåller bra fetter, mycket protein och lite dåliga kollisar)
0,25 dl socker
2 ägg
Precis som Ella hade jag i en hel del kardemumma också. Vaniljsockret ska dock ha gjort sitt förra hösten enligt botten på förpackningen så jag skippade det.
Blanda allt i en bunke, ha i mjölken/grädden sist och häll ut det i en ugnsfast form, inte för tjockt lager. 225 grader i ugnen, ca 45 minuter. Om ostkakan får för mycket färg på slutet, sätt på ugnsfolie.
Jag tyckte det verkade väldigt såsigt när jag stoppade in ostkakan i ugnen men den tog sig. Smarrigt som bara den och räknar man bort sockret är den riktigt nyttig. Servera med hallon och en klick vispad grädde!
1 kommentar:
ska bakas i helgen!
Skicka en kommentar