söndag 26 september 2010

Outdoor Crosstraining med Scandscape - dag 3

Jag kom till Solbacka med en träningsvärk granne med hell. Fystest på Idrottsskadecentrum och NMT tidigare i veckan hade satt sig i mina ben och bestämt sig för att stanna en stund. Men i dag kändes benen faktiskt ganska okej och kroppen mindre trött. Magen, armar och axlar hade istället tagit över träningsvärksdelen och hjärnan signalerade trötthet som i inte haft sovmorgon på ganska länge nu. I morse vaknade jag ännu tidigare och slog nog personbästa med 07:03 på en söndagsmorgon. Låg och tittade på kossorna utanför fönstret och hasade mig upp strax innan 08 och morgonens muskelväckning. Ganska passande namn just i dag faktiskt.

Kattens tur att demonstrera några stretchmoves!
 
Efter en lång och stor frukost var det dags för utomhusträning bland bildäcken igen. Antonio och Soheil drillade oss genom uppvärmningen och sen fick vi en guidad tur bland dagens övningar. Dragkamp, brottning, armhävningar, dips, burpees, utfallsgång och så vidare.

Alla var rejält trötta i dag och musklerna räckte inte riktigt till. Jag och Katten kunde inte hålla oss för skratt när peppande tillrop som ordet "explosivitet" hördes över gräset. Var är den dolda kameran? Vi kämpade dock på allt vi kunde men mina armar och axlar var verkligen totalt slut. Det hände inte mycket även fast hjärnan skrek "tryck ifrån". Ät gräs var ett uttryck som drog förbi vid väl valda tillfällen.


Hösten är här på riktigt och för att försöka bli bättre kompis med mitt immunförsvar var det både jacka, mössa och vantar som gällde i dag.  Något darrig packade jag ihop mina prylar och x antal svettiga träningsoutfits innan det var dags för den sista lunchen. Skottade i mig kyckling och nudlar innan vi gemensamt summerade helgen. Den har verkligen varit toppen på alla sätt. Vill du ha inspiration? Träningsglädje? Tuff träning? Lära dig mer om träning, kost, vila? Träffa människor med samma intressen? Äta god mat? Åk på träningshelg med Scandscape säger jag!

Imorn bitti väntar med fysträning med Soheil på Idrottsskadecentrum igen. 07:30. Vad gör vi nu kör vi. På tisdag och onsdag ska jag... vila!

Jag kommer ha tränat extremt mycket under 9 dagar. Mitt tips är att generellt ta det lite lugnare - blir det såhär mycket träning - vila mycket efteråt också. Elitidrottare? Ja de tränar jämt såhär, men de tränar inte för att må bra och vara friska - deras kroppar är ett tävlingsredskap, som tids nog inte räcker längre. Bra kom ihåg!


Scandscape erbjuder speciellt utvalda utomhusaktiviteter i Skandinaviens vackra natur. De erbjuder exklusiva naturupplevelser i skandinavisk vildmark för både nybörjare och mer erfarna äventyrare under hela året. Jag vann en helg med Outdoor Crosstraining fre-sö i Fridfullts blogg med träning, mat och boende. Med mig fick jag ta min kompis Katten.

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Sitter på tåget hem och läser dina helgberättelser - fasen så kul ni verkar ha haft det! Och vila tisdag och onsdag låter som en nödvändig plan.

Katten sa...

Grym summering - copy-paste på den, haha! Vad roligt vi haft det - en välbehövlig injektion inför den här jäkla veckan - tacktacktack Erika, för en av de bästa presenter jag fått!

frida sa...

Shit vilken helg! Mycket bättre än jag kunnat föreställa mig, schysst summering och jag blir lite nervös över min Scandscape helg, kommer jag palla. Fint att höra hur du respekterar din kropp samtidigt som du pressar den så. God balans!

Tack för att du ville delta (och vann) och tog med dig Katten!

Erika sa...

Ulrika - haka på Bosönhelgen som kommer snart!

Katten - Tack själv! Det var jätteroligt att ha dig med :) Vi fick tuff träning och mycket tjejsnack på köpet, härlig helg!

Frida - Jarå, du kommer garanterat att palla med! Men ett tips är att vila ons och to, eller bara träna väldigt lätt och inte anlända med träningsvärk som vissa gjorde. Du kommer inte ha ngr problem alls :)