fredag 19 mars 2010

Mmm smoothie!


Smoothien får med beröm godkänt! Grymt god, lätt att göra och känns nyttig. Återkommer angående mättnad. Gissar att det blir te och macka vid 10-tiden som vanligt trots allt.

4 kommentarer:

kattenjansson sa...

Hur gick det med mättnaden? Jag har kört denna rätt mkt, fast utan havregryn och med sojamjölk (som ju innehåller massa nyttigheter:))

Erika sa...

Jo, mättnaden var som en av mina vanliga frukostar. Dvs fil, müsli, bär och diverse och ett ägg. Eller gröt, frukt och ägg. Innehåller ju faktiskt ungefär samma. Den här blir dock lite sötare och går snabbare att få i sig. Klart ett plus.

Kör dock en hel banan, en hel dl havregryn och hallon eller kiwi ist för jordgubbar. OCH Verums hälsofil som jag är insnöad på, funkar lika bra som yoghurt!

Sojamjölk alltså. Jag gillar det vanliga;) Mjölk innehåller ju allt utom c-vitamin! Finns det mer o bättre prylar i sojamjölk alltså?

Katten sa...

Ja, framförallt bra med vitamin B12, som kan ge problem om man har brist..sen är det mindre kolhydrater, mer protein än vanlig och med tillsatt kalcium o b-vitamin så är det toppen :)
Brukar köra Alpro light, som är lite söt, vilket passar smoothies!

Erika sa...

Låter onekligen bra! Får nog köra båda delar för jag är ju en sån ovanlig sort som även dricker mjölk till alla måltider :) Å då slår inget ett glas kall lättmjölk :)