tisdag 30 augusti 2011

LCHF-dieten sponsrad av köttindustrin

Den populära lågkolhydrat-dieten har lockat många svenskar att byta ut kolhydraterna i maten mot mer kött och fett. Men köttdieten ger dubbelt så stor klimatpåverkan som Livsmedelsverkets kostråd, visar en granskning. Dessutom har många studier dieten bygger på sponsrats av köttindustrin. Det sista är ganska anmärkningsvärt! Känns fint att ha bytt ut mycket kött mot grönsaker.

Läs mer på dn.se här.

4 kommentarer:

Erika sa...

Jag betvivlar inte ett ord av vad du säger!

Det jag tyckte var intressant var att köttindustrin finansierat flera LCHF-studier. Sedan tror jag många som hoppar på en diet inte vet tillräckligt och säkert nöjer sig med vanlig kossa, tyvärr! Jag äter nötkött (alltså inte gris och kyckling) men bara noga utvalt - dock ingen särskild diet. Kan rekommendera norrbete.se för den som inte har en gård runt knuten att handla av :)

Katten sa...

Man borde ju vara förvånad, men det finns nog ännu mer bakom kulisserna som vi ännu inte vet... Däremot berättade en kollega att en tidigare kollega hade blivit akut njursjuk efter en tids lchf-diet. Balans i kosten och motion - hur svårt ska det vara? och då menar jag för de som inte tvingas till en viss diet pga sjukdom givetvis.

Marliina sa...

min "sambo" har startat en diet med regeln att bara ata proteiner (kott, fisk, yogurt m.m) men hon far ata hut mkt hon vill av dessa varor. Hon raknar med att ga ner ca 2 kg i veckan. Jag tippade fran borjan att hon inte kommer tappa ett kg och i slutet av hennes vecka 3 har jag an sa lange haft ratt.... :))

Erika sa...

Det många inte fattat, konstigt nog, är att det inte är så komplicerat. Det handlar om energi in och energi ut!